YAŞAMCA
  • Ana Sayfa
  • Biz Kimiz?
  • Uzmanlar
  • Hizmetler
  • Etkinlik
  • Blog
  • İletişim
  • Ara
  • Menu Menu

Sunduğumuz Hizmetler

Urla’da bulunan merkezimizde “Etik ve Etkili Psikolojik Hizmetler” sunuyoruz. Aynı zamanda yaşam boyu gelişime önem veriyoruz. Bu amaçla danışanlarımızın yanı sıra ruh sağlığı uzmanlarına yönelik aktiviteler, eğitimler ve süpervizyonlar düzenliyoruz.

Çift ve Aile

Çiftler ve aileler yaşamlarında pek çok stresle karşılaşırlar ve bu zorlukları aşabilmek için, iyi bir iletişim, güvenli bir ilişki ve problem çözme becerileri geliştirmek zorundadır.

Randevu Al

Çift terapisinin özünde eşinizle aynı ortamda buluşarak ve tarafsız bir kişi ile birlikte sorunlarınızı anlamak ve çözüm üretmek için birlikte çalışmanız yatar. Çift terapisi kimin haklı, kimin doğru, kimin daha hasta olduğunu bulmaya çalışmaz.

Birlikte mutsuz olan iki insanın daha mutlu olabilmesi için çift ile birlikte çalışır ve çiftin göremediği tarafsız üçüncü bir göz olur.

Suçlamadan, yargılamadan her iki tarafa eşit mesafede durarak sorunları anlamaya çalışır. Çift terapisi ilişkide yaşanan sorunları çözmek ve ilişkiyi güçlendirmek için kullanılabileceği gibi, ilişkiyi bitirmek ve yeni bir hayata başlamak için de kullanılabilir.

Aileler yaşamlarında pek çok stresle karşılaşırlar: Evlenmek ve bir aile olmayı başarmak, yeni bir bebeğin aileye katılmasına adapte olmak, aile üyelerinden birinin işini kaybetmesi, hastalanması, vefatı, çocukların aileden çıkıp kendi yaşamlarını kurması, aile üyelerinin yaşlanması, bağımlılıklarının olması (alkol, uyuşturucu vb), aile üyelerinin stres, depresyon, kaygı, yeme bozuklukları, obsesyonlar gibi ruhsal problemler yaşaması sayılabilir.

Aileler karşılaştıkları bu zorlukları aşabilmek için, iyi bir iletişim, güvenli bir ilişki ve problem çözme becerileri geliştirmek zorundadır.

Çoğu durumda aileler problemlerini kendileri çözebilir, fakat bazı sorunlar yanlış çözüm çabaları ile daha kötüleşeblir ve kronikleşmeye başlayabilir. Aile bireyleri birbirlerini yanış anlamaya, kırgınlıklar yaşamaya, güvenlerini yitirmeye, yalnız hissetmeye başlayabilir. Dinlenmediklerini, anlaşılmadıklarını, önemsenmediklerini düşünebilirler. Bu negatif duygular aile bireylerinin birlikte hareket etmesini, birbirlerinden keyif almasını ve sorunlarla etkili bir şekilde başetmesini engeller. Çoğu problemin çözümü basit ve açıktır ama bu negatif duygular nedeniyle tıkanmalar yaşanmaya başlanır.

Yetişkin

Problemler geniş bir açıyla ve içinde bulunulan çevre göz önünde tutularak incelenir. Bireyin yaşadığı sorunların nasıl oluştuğuna ve nasıl geliştirilebileceği incelenir.

Randevu Al

Sistemik bireysel terapi, sorunlarınızı belirlemek, çözüm bulmak ve harekete geçmek için size yardım etmeyi hedefler.

Terapistin görevi, güvende hissettiğiniz bir alan yaratmak ve tüm duygularınızı, düşüncelerinizi, hayallerinizi ifade edebilmenize imkan yaratmaktır.

Terapist öncelikle içinde bulunduğunuz durumu ve yaşadığınız duyguları değiştirmeye çalışmadan olduğu gibi sizi kabul ederek işe başlar. Bu evrede ne konuştuğunuzdan ziyade terapist ile ilişkinizde nasıl hissettiğiniz önemlidir.

Terapist duygularınızı anlamanın yanısıra, kendinizi yeni duygusal yaralara karşı nasıl koruyacağınıza, nasıl sınır çekeceğinize, nasıl kendinize iyi davranacağınıza yoğunlaşmanız için yardım eder.

Duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı farkederek kendinizi daha iyi tanımanızı ve ihtiyaçlarınızı tükenme noktasına gelmeden karşılamayı başarmanızı için çalışır.

Seanslar ve aktiviteler ihtiyaç duyduğunuz eksiklikleri tamamlamak, beceri geliştirmenize yardım etmek ve güçlü hissetmenizi sağlamak için uygulanır.

Bir süre sonra küçük başarılar birikmeye ve genel bir hoşnutluk duygusu hissetmeye başlarsınız.  Kendine güven duygunuz gelişir, daha güçlü ve güvenli hissetmeye başlarsınız.

Yaşamınızı nasıl yaşayacağınızı belirlemeye ve sizi mutsuz edecek durumlardan uzaklaşmaya başlarsınız.  Çevrenize daha fazla empati ile bakabilir, başkalarının yaşadığı tecrübeleri, onların geçmişten gelen yaralarını daha iyi görebilirsiniz.

Çocuk ve Ergen

Çocuklar ve ergenlerle çalışmalar, aile içinde etkileşime, problem çözümü becerilerini geliştirmeye, gelişim evrelerinin tamamlanmasına yoğunlaşır.

Randevu Al

Çocuklar ve ergenler karmaşık yapılara sahiptirler.  Ebeveynler çocuklarının nasıl büyüyeceği, nasıl gelişeceği ve nasıl bir insan haline gelecekleri konusunda sürekli endişe ederler.  Pek çok çocuk ve ergen büyürken engellerle karşılaşırlar ve bazı durumlarda terapiye ihtiyaç duyabilirler.

Çocuklar ve ergenlerle yapılan terapi aile üyeleri arasında ilişkiye, birbirlerine nasıl yaklaştıklarına, nasıl iletişim kurduklarına ve birbirlerinden ne kadar ayrışabildiklerine bakar.

Terapi çocukların/ergenlerin sorunlarına değinirken, ailenin değişmesine yardım eder. Psikoterapi çocuklarda duygusal ve davranışsal değişimler gerçekleştirmeye çalışır.  Tek bir çocukla, çocuklardan oluşan bir grupla, aileyle ya da geniş aile ile uygulanabilir.

Çocuklar ve ergenlerde konuşmak kadar, oyun oynamak, resmetmek, yaratmak ve rol yapmak gibi yöntemlerde duyguların paylaşılmasında ve problemlerin çözümünde etkilidir.

Terapi, ergenlere ve çocuklara duygusal destek vermek, yaşadıkları çatışmaları çözmek ve duygularını-problemlerini anlamak konularında yardım eder.  Terapinin hedefleri spesifik olabilir (ör: davranışların değişimi, arkadaşlar ve aile ile ilişkilerin geliştirilmesi, bağımlılıktan kurtulmak, öfke kontrolü) ya da daha genel bir hedef konulabilir (ör: daha az kaygı duymak, kendine güven duygusu geliştirmek).

Terapinin uzunluğu problemin ne kadar karmaşık ve şiddetli olduğuna bağlı olarak değişir.

Eğitim

Ruh sağlığı uzmanlarına yönelik aktiviteler, eğitimler ve süpervizyonlar aracılığıyla meslektaşlarımızla paylaşımda bulunarak birlikte gelişmek istiyoruz.

Randevu Al

Uzmanlar İçin

Yurtdışından ve yurtiçinden kendi alanında uzmanlaşmış ruh sağlığı alışanlarıyla tanışma, tecrübelerinden faydalanma, bilgi alma ve birlikte atölye çalışmaları ile pratik yapma fırsatı sunulmaktadır. Hem mevcut modelleri öğrenmek isteyen ruh sağlığı alanında okuyan öğrenciler, hem tecrübe kazanmak isteyen yeni mezunlar, hem de yeni bir model hakkında bilgi edinmek isteyen profesyoneller için uygundur.

Sertifikalı Eğitimler: Yurtdışından gelen uzman eğitmenlerin, yurtdışında kabul edilen sertifikalar sunarak, daha uzun süreli verdiği eğitimlerdir. Bir ya da 2 senelik teorik eğitim ve süpervizyon saatlerini içeren uzun süreli çalışmalardır.

Süpervizyon: Aile terapisi, Çift Terapisi, Oyun Terapisi, Filial Terapi, Gestalt Terapi, Stratejik Terapi gibi çeşitli modeller üzerine uzmanlaşmak için bir süpervizör ile grup ya da bireysel olarak haftalık görüşmeler yapmak.

Staj programı: 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin yıllık zorunlu stajlarını yapması için 21 günlük staj programının yanı sıra, mezunların daha fazla tecrübe kazanması için 3-6-12 aylık staj programları bulunmaktadır. Aynı zamanda master seviyesinde eğitim alan ya da eğitimini tamamlamış ruh sağlığı uzmanları için süpervizyon gözetiminde düşük ücretli terapi hizmeti vermesi için imkanlar yaratılmaktadır.

Herkes İçin

Psikoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen, kişisel gelişim ya da spesifik bir probleme çözüm isteyen tüm yetişkinler için hazırlanmış eğitimler, atölyeler, seminerler ve toplantılardan oluşur.

Yetişkin Toplantıları: Bireysel gelişim ya da daha fazla bilgi edinmek için imkanlar sunan bu grup çalışmaları sosyalleşmek, tartışmak, öğrenmek, pratik yapmak ve beceri geliştirmek için hazırlanmıştır. Meditasyon, Yoga, Tai-Chi, Somatik Meditasyon gibi bedensel ihtiyaçlara yönelik çalışmaların yansıra, stres, öfke kontrolü gibi duyguların yönetilmesine dair seminerler, çift ilişkisi, boşanma ve ebeveynlik gibi ilişkinizi daha iyi anlamınızı sağlayacak atölye ve grup çalışmaları gibi geniş bir yelpazede eğitimler sunulmaktadır.

Ebeveyn Toplantıları: Farklı bir çok yaşam dönemini ve deneyimini barından ebeveynlik uzun ve zorlayıcı olabilecek bir yolculuktur. Ebeveynler sık sık zor sorularla yüz yüze kalır, ya da ne yapacağına karar veremediği yepyeni bir durumla karşılaşır. Böyle bu durumlarda, bilimsel bilgiden, uzman görüşünden ve farklı ebeveyn deneyimlerinden faydalanarak, birlikte akıl yürütmek aklınızdaki soru işaretlerini konuşup neye ihtiyacınız olduğuna ya da neler yapabileceğinize karar verebilmek için sizleri Yaşamca’nın ebeveynlik sohbetlerine bekliyoruz.

Sizler için sıklıkla başvuru aldığımız konulardan seçtiğimiz toplantı başlıklarını etkinlik takvimlerimizden takip edebilir. İhtiyaç duyduğunuz farklı konu başlıklarını bize iletebilirsiniz.

Online Gruplar: Kadın cinselliği ya da LGBT sorunları gibi hassas ve çoğu zaman konuşmanın pek mümkün olmadığı konular hakkında açık ve dürüstçe konuşmak için hazırlanmış gruplardır. Bu gruplar 10-14 kişilik kapalı gruplardır ve grup oluşturulduktan sonra yeni kişiler katılamaz. Grubun oluşturulması aşamasında grup lideri ile ön görüşme yapılarak katılım mümkün olabilir.
Tüm kişisel bilgilerin ve kimliklerin gizlendiği, ses ile iletişim kurulan gruplardır.

Hakkında

Danışmanlık hizmetlerimizin yanı sıra, ruh sağlığı uzmanlarına ve yetişkinlere yönelik aktiviteler, eğitimler ve süpervizyonlar düzenleyen bir merkeziz.

daha fazla bilgi…

İletişim

Yenikent Mah. Hüseyin Zeren Cad.
Kapı No: 9 35430 Urla / İzmir

+90 (532) 699 33 33
bilgi@yasamca.org

© Telif Hakkı – YASAMCA – Web Design by KT

Sayfanın başına dön