İzmir Psikolog Seniha Naşit Gürçağ

Seniha Naşit Gürçağ

Uzman Psikolog, Çift-Aile ve Oyun Terapisti, Çocuk ve Yetişkin EMDR Terapisti, NDO Uzmanı

1985 yılında Kıbrıs’ta doğdum. 2007 yılında Girne Amerikan Üniversitesi, Beşeri Bilimler Fakültesi, Psikoloji bölümünü bitirdim. Aynı üniversitede, Danışmanlık Psikolojisi yüksek lisans programına devam ettim. Zorunlu stajlarımı SOS Çocuk köyü ve Davranış Bilimleri Enstitüsü (DBE) çocuk bölümünde tamamladım. Bitirme tezimi “Anne baba Tutumları ile Okul Öncesi Çocukların Kaygı Düzeyleri Arasındaki İlişki” üzerine yazdım. 2012 yılında yüksek onur derecesiyle mezun oldum.

Türk Psikologlar Derneği, Çocuk Değerlendirme Paketi eğitimini tamamladım. yılında DBE çocuk ve gençlik mesleğe hazırlık eğitim ve staj programına katıldım. Aynı yıl VKV Amerikan hastanesi Çocuk Bölümünde 1 ay gönüllü staj yaptım. Carol ve Bryon Norton’un Deneyimsel Oyun Terapisi Eğitiminin 1. Modülünü tamamladım.

İlişki Psikoterapileri Enstitüsü’nün 450 saatlik European Family Therapy Association (EFTA) onaylı Sistemik Çift ve Aile Terapisi Eğitim Programını tamamladım. Kaliforniya Lisanslı Evlilik ve Aile Terapisti Çiğdem Alper’den Sistemik psikoterapi süpervizyonu aldım. Uzman Psikolojik Danışman, Filiz Çetin’in Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Filial Terapi eğitimini ve süpervizyonlarını tamamlayarak Family Enhancement and Play Center onaylı sertifikalı Çocuk Merkezli Oyun Terapisti ve Filial Terapist oldum. Davranış Bilimleri Enstitüsü’nün EMDR Europe onaylı EMDR 1. Düzey, EMDR Çocuk eğitimlerini ve çiftlerle EMDR çalışma grubunu tamamladım.

Drama ve Oyun Terapisti-Eğitmeni Dr. Sue Jennings’in Nöro-Dramatik-Oyun (NDO) Diploma eğtimine katıldım. Program dahilinde Braşov’da yüksek risk altındaki çocuklar ve aileleriyle Nöro-Dramatik-Oyun çalışmaları yaptım. 1 yıllık süpervizyon sürecinin ardından Drama Therapy Institute onaylı Nöro-Dramatik-Oyun (NDO) asistan eğitmeni oldum. Türkiye’deki ilk ve tek NDO uzmanıyım.

Dr. Shlomo Ariel ile yetişkinler, yaşlılar, çiftler ve ailelerle Entegratif Oyun Terapisi üzerine çalışmalar ve atölyeler düzenledim.

2019 yılından bu yana Yaşamca Psikoloji’de birey, çocuk, çift ve ailelere psikolojik destek vermekteyim. İzmir psikolog.

Mesleki Deneyimleri

  • 2008 yılında Girne Amerikan ilkokulunda okul psikoloğu olarak görev yaptım.
  • 2010-2011 Girne Amerikan Üniversitesi, Beşeri Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü’nde okutmanlık yaptım.
  • 2010-2012 yılları arasında çeşitli okul öncesi eğitim kurumlarına danışmanlık yaptım.
  • 2014 yılında Urla psikoterapi Merkezi, çocuk bölümünün kuruluşunda yer aldım. 1 yıl süre ile çocuklar ve aileler ile çalışmalar yaptım.
  • 2012-2019 yılları arasında İlişki Psikoterapileri Enstitüsü’nde birey, çocuk, çift ve ailelerle çalışmalar yaptım.

Yer Aldığım Projeler

  • 2012-2014 yılları arasında İPE-TOCEV işbirliği ile düşük sosyo-ekonomik düzeydeki ailelere psikolojik danışmalık desteği verdim.
  • 22 Kasım 2015 ÇATED, Aile ve Alternatif Aile Komitesi’nin , Çocuk hakları Günü dolayısıyla düzenlediği ebeveyn-çocuk grup çalışmasında yer aldım.
  • 2015-2016 yılları arasında İPE-KORUNCUK projesinde, 1 yıl süre ile bakım altındaki çocuklara, anne ve teyze olarak görev yapan personele psikolojik destek verdim.
  • 2017 yılında Çocuk ve Haklarını Koruma platform ile Kızılay’ın işbrliği ile, Suriyeli Mültecilerle 8 haftalık anne-çocuk grubunun yürütücülüğünü yaptım.
  • 2018 yılından bu yana İstismara Karşı Çocuk Gücü Projesi eğitim ekibinde yer almaktayım.

Üye Olduğum Dernekler

  • Türk Psikologlar Derneği (TPD)
  • Çift ve Aile Terapileri Derneği (ÇATED)
  • EMDR Derneği
  • Bir İz Derneği

Sunduğu Atölye ve Gruplar

Sunduğu Eğitim ve Seminerler

  • Aile oyun terapisi
  • 0-6 yaş çocuklarla oyun
  • Çocuklarla çalışırken yaratıcı hikaye kullanımı
  • İstismardan korunma ve mahremiyet eğitimi

Makaleler ve Araştırmalar

  • Naşit-Gürçağ Seniha. The Cypriot Story. Routledge International Handbook of Therapeutic Stories and Storytelling. Clive Holmwood, Sue Jennings, Sharon Jacksties (ed.) (London: Routledge, 2022
  • Kılıçer B., Naşit-Gürçağ S., Civan A., Akyıl Y. Prouty A.M. (2020). Feminist Family Therapy in Turkey: Experiences of Couple and Family Therapist. Taylor & Francis 2(33). Syf: 105-130
  • Naşit-Gürçağ, S. (2020, Ağustos). Aile Oyun Terapisi. Sözlü bildiri. 1. Uluslararası Bebek, Çocuk, Ergen Psikoloji Kongresi.
  • Naşit-Gürçağ S. (2019, Kasım). Aile Terapsinde Farklı Yaklaşımlar: 1 Vaka, 3 paylaşım “Aileyle Oyun Terapisi”. Sözlü bildiri. ÇATED Göç,Kimlik ve Aile Sempozyumu. İstanbul, Türkiye.
  • Sue Jennings, Nöro-Dramatik-Oyun ve Sağlıklı Bağlanma. Çeviren: Seniha Naşit Gürçağ & Özge Somersan. Editör: Dr. Nilgün Türkcan. (İstanbul: Günçe Yayınevi, 2019).
  • Akçınar B., Kalkanlı G., Naşit S., Şulam-Iraz S., Akyıl Y. (2018). Kızılay Bağcılar Toplum Merkezi Suriyeli Göçmen Ailelerle Anne – Çocuk Grubu Çalışması. Türkiye Travmatik stres Kongresi. Poster sunumu.
  • Baydemir N.S., Alper Ç., Toksoy Ç., Naşit-Gürçağ S., Kürkçüoğlu T. (2013) Evlilik Biterken Aile Terapisi. Türkiye Psikiyatri Yayınları Çalışma Birimleri Dizisi, Kadın Yaşamı ve Kadın Ruh Sağlığı Kitabı syf:465.
+90 (532) 699 33 33
yasamca@yasamca.org

Çalıştığı Grup

Çocuklar, Çiftler, Bireyler ve Aileler

Yöntemler

Kullandığım Yöntemler: Sistemik Çift ve Aile Terapisi, Duygu Odaklı Çift Terapisi, EMDR (Birey-Çift-Çocuk), Filial Terapi, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, Nöro-Dramatik- Oyun, Aile Oyun Terapisi

Diller

Türkçe, İngilizce

+90 (532) 699 33 33
yasamca@yasamca.org

Randevu Alın

Lütfen bu formdaki soruları doğru ve eksiksiz bir şekilde yanıtlayınız. Cevaplarınız, veri değerlendirme sorumlusu olan Çiğdem Alper’e iletilmektedir.

Bu soruların amacı, size en kısa sürede en uygun uzmanı belirlemek içindir. Danışmanlık hizmeti alacak her birey için ayrı bir randevu formu doldurmanız gerekmektedir. Ancak, çiftler için tek bir form doldurmanız yeterlidir.

Daha fazla bilgi almak veya iletişime geçmek için aşağıdaki iletişim kanallarını kullanabilirsiniz:

Telefon: +90 (532) 699 33 33 veya +90 (552) 630 52 33

E-posta: yasamca@yasamca.org

Başvurunuzla ilgili 48 saat içerisinde size dönüş yapabilmek için elimizden geleni yapacağız. Teşekkür ederiz.

Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) metnini okudum. *
Select an option
Adınız Soyadınız *
Fill out this field
İletişim Numaranız *
Fill out this field
E-postanız *
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
Bize nasıl ulaştınız? *
Select an option
Başka bir uzmanın yönlendirmesiyle bize ulaştınız ise lütfen isim belirtiniz
Fill out this field
Çocuğunuz için başvuruyorsanız, diğer ebeveynin ismini yazınız.
Fill out this field
Çocuğunuz için başvuruyorsanız, çocuğunuzun başka kardeşi var mı? Lütfen diğer kardeşlerin yaşlarını belirtiniz.
Fill out this field
Çocuğunuz için başvuruyorsanız ve eşiniz ile ayrılmışsanız lütfen velayet durumunuzu belirtin.
Select an option
Danışmanlık alacak kişi/kişilerin isimlerini ve belirtiniz. *
Danışmanlık alacak her kişi için ayrı randevu formu doldurun. Çiftler için tek form doldurun.
Fill out this field
Danışmanlık alacak kişi/kişilerin yaşlarını belirtiniz? (Çocuğunuz için lütfen tam doğum tarihi yazın. Ör: 06.10.2019) *
Fill out this field
Tercih ettiğiniz bir danışman varsa lütfen seçiniz.
Birden fazla kişi seçebilirsiniz
Select an option
Çocuğunuz için başvuruyorsanız; okulunu ve sınıfını belirtiniz
Fill out this field
Hangi hizmet/hizmetler için başvuruyorsunuz? *
Select an option
Test ve değerlendirme hizmetlerimiz için başvuruyorsanız lütfen randevu oluşturmak istediğiniz seçenekleri işaretleyin.
Select an option
Görüşmenizi hangi şekilde yapmayı tercih edersiniz?
Select an option
Başvuru nedeninizi kısaca özetler misiniz? *
Fill out this field
Bir psikiyatrist ile görüşüyor musunuz?
Select an option
Lütfen eklemek istediğiniz başka bir konu varsa belirtin.
Fill out this field